Kriptovalute i blockchain

• pozz svima

Evo ja sam malo znatiželjan

Bio je prije onaj hajp oko bitcoina i svih tih altcoina

Neki dan mi frend javio za neki Pi coin koji kaj ja znam šta

Jel tko ima iskustva s tim, jeste šta eksperimentirali?

Pi is a new digital currency being developed by a group of Stanford PhDs. For a limited time, you can join the beta to earn Pi and help grow the network. To join Pi, follow this link

Za taj pi ja sam skino app i tu je kao neki kod da se pridružite jer onda je bolje ako smo skupa, nije mi to skroz sjelo šta i kako

edit by Pčelica: Uklonjen link iz posta.

• Ovo bi moglo biti zanimljivo.
    Procitat cu bas jos malo oko ovog "pi", mada sam malo skeptican al treba pogledati, sto da ne :)

FuYClva.jpg

Yahel >_> says:

joj sto se zajebah xS dodah lika na msn xS ja kontao on balkanac

Yahel >_> says:

lik iz indije

Yahel >_> says:

i melje ko lud

• i ja sam skeptican oko ovog mineanja, al za sad izgleda da djeluje, app je iz play store, ali cak i da imas 100 pi coina nemaju vrijednost nikakvu još

• Ajde nam podijeli info nakon dan-dva, kako baterija reaguje na to sve :)

FuYClva.jpg

Yahel >_> says:

Yahel >_> says:

lik iz indije

Yahel >_> says:

i melje ko lud

• frend kaze da ne jede puno batt

On je 3 ili 4 dana na tome

Javim se ja sa fotkom s moba kakve su performanse app

• Dečki link ne može ostati u postu. Možete razgovarati o tome, ali linkove na kojima netko ima zaradu ,moram ukloniti.

Ovaj link pogotovo koji si stavio radi kao i na većini sličnih sajtova na principu da lik čiji se nik kuca i slično ima bonus od svih koji su se regali preko njega (kao da ih je on pozvao) . Dakle moram link maknuti ako je netko zainteresiran neka si kuca u pretraživač već će mu iskočiti neka stranica sa tim.

Rasprava može- linkovi ne mogu.

REqOQXG.gif

• aha

Razumijem

Ispričavam se moja greška

App za sad izgleda ok, podrzava ga voogle play store, to mi daje na povjerljivosti

Uspio sam iskopat ime nekih baznih protokola koje jos ne razumijem tako da nema smisla da pricam o njima

Uspio sam iskopat da je taj neki protokol razvio neki prof sa stanforda, david nešto XD pa valjda to sve ima smisla

• isprobaosma ovih par dana

Stvarno ne jede batt niti internet promet

Ako sam dobro razumio tekstove ne radi na principu proof of work di se nekim radom, rješavanje math problema, dokazuje vjerodostoj ost podataka

Nego je na proof of stake di kako biš dokazao vjerodoatoj ost svojim posjedom, to bi bio udio coina, garantiraš za svoju vjerodostojnost

Takvi sistemi korite puno manje snage i brži su zatoje moguće preć na mob

• iiii je li se uspjelo ista izrudariti? kakva je situacija sad? :D

FuYClva.jpg

Yahel >_> says:

Yahel >_> says:

lik iz indije

Yahel >_> says:

i melje ko lud

• brojkice se miću ali nemoguce je znat koliko one znače

Ko u ogame kad si na 3k poena mislis da si jaki rudar jer igras prvi put a nemas pojma kaj te ceka

Stvaraju se sigurnisni krugovi koji tvore "quorum slices" koji pomazu u do osenju odluka oko verifikacije informacija koje se zapisuju na dispersed ledger

Djeluje mi da tehnologija za to stvarno postoji i da nije fake

A da li će projekt bit uspješan i uspit sakupit dovoljno korisnika da to ima neku vrijednost, niko nemre znat

Za sad sudjelujem iz znatiželje i ne gubim ništa

• problem postane kada uložiš 💰

Dok ne diras pare nemas briga

• Museko Style evo ja sam isto na toj aplikaciji, dosta se cujem sa ljudima iz PI hrvatska, koliko vidim ima dobru buducnost. Bas sam otvorio offtopic da pokrenem temu u vezi toga ako koga zanima. Potencijal aplikacije je velik, u 3 tjedna zadnja je doslo pola milijuna korisnika i sad je na 3m. Moglo bi biti nesto od toga, a sto kazes sam ne ulazes nista. Opcenito to je krypto valuta za obicne ljude koja je jednostavna za korisnenje i zato tako raste.

• Ja sam na tome trenutno imam 0.29 pi po satu, jer imam jednog člana, naravno ovaj koji me je pozvao, ma ništsa samo svako 24 sata ponovno aktiviraš, a vrojednost mu je za sada još 0