[TOT: 461.330.098.000] GaZe [HIK OFF] & B___Y [VVV] vs. sab zeroo [OSC] (A: 82.230.098.000, D: 379.100.000.000)

• B___Y s kojim sam muku mučio da mu pronađem tu i tamo flotu mi se javio neki dan sa zanimljivim prijedlogom s obzirom da noću nekada zna biti jako aktivan vjerojatno radi smjena.

Sve u svemu, dao je dojavu da Sab ima obrazac ponašanja i da bi ga se dalo hvatati u ručnu tokom noći.Ja sam na to pristao, dogovor je pao, jedna večer zakasnio ja malo s FS-om jer volim spavati, dok je druga odrađena kako treba i to zahvaljujući B___Yu jer se ja nisam htio pokazivati da ne bude sumnjivo.

RU napravljena minutu prije kupljenja, poslije ostao lakši dio uštimati sve i napad nakon dugih 8-9 minuta čekanja izvještaja prošao.RU uz poteškoće 98% kod nas s obzirom na lag kod udara pa i samih reciklera, pa se morao čekati povratak i novo slanje. (Hvala gameforge na vrhunskim updejtovima )😂

Sab, želim ti FR s obzirom na fer i korektnu igru i jer nisi dirao praktički RU, nešto malo samo a mogao si je praktički dignuti.

Lp svima :)

Imali ste čast da Vas rokne netko od nas !

On 24-03-2025 --:--:--, the following fleets met in battle:

Attacker GaZe [HIK OFF]

Cruiser 18.165.829

Reaper 8.160.207

Attacker B___Y [VVV]

Cruiser 980.415

Battlecruiser 1.910.127

Defender sab zeroo [OSC]

Large Cargo 3.000.000

Light Fighter 5.000.000

Cruiser 1.000.000

Battleship 500.000

Recycler 500.000

Espionage Probe 100.000

Destroyer 100.000

Deathstar 20.000

Battlecruiser 500.000

After the battle ...

Attacker GaZe [HIK OFF]

Cruiser 17.374.464 ( -791.365 )

Reaper 7.838.860 ( -321.347 )

Attacker B___Y [VVV]

Cruiser 929.713 ( -50.702 )

Battlecruiser 1.834.896 ( -75.231 )

Defender sab zeroo [OSC]

Destroyed!

The attacker has won the battle!

The attacker captured:

2.557.766.946 metal, 20.296.438.533 crystal and 18.342.771.814 deuterium

The attacker lost a total of 82.230.098.000 units.

The defender lost a total of 379.100.000.000 units.

At these space coordinates now float 111.560.744.251 metal, 77.480.007.301 crystal and 18.557.792.551 deuterium.

The defender gain a wreckage field of 41.912.000.000 metal, 30.264.000.000 crystal and 6.656.000.000.

The attacker captured a total of 41.196.977.293 units.

The chance for a moon to be created from the debris was 20%.

The attacker(s) captured the debris.

Summary of profit/losses:

Summary attackers(s)

Metal: 67.705.746.197

Crystal: 71.198.651.834

Deuterium: 27.661.025.365

The attacker(s) made a profit of 166.565.423.396 units.

Summary defender(s)

Metal: -124.958.852.197

Crystal: -109.805.769.434

Deuterium: -37.500.840.965

The defender(s) lost a total of 272.265.462.596 units.

Powered by OGotcha CR Converter 5.1.0

• GG, tako prođeš kad se igraš sa botinama i njubarama, u današnje vrijeme radit konstantno noćima FS na RU i prozivat druge njubarama i botinama 😁, al i ovaj drugi lajavac će mi falit s toga želim iskren FR obraniocu.

P.S. rokaj njubare i botine , ŠUNK TZICU 🤣

Edited 2 times, last by Oppenheimer: Višak editiran. Sljedeći put ide pismena opomena. ().

• Prije svega GG još jednom, svaka čast nema šta. Napisao bih mnogo toga, nekad sam elaborate pisao i zamišljao šta ču reći na forumu kad padnem :D

Mislim moralo se potrefiti dosta toga da dođe do ovoga, ali opet kažem svaka čast jer ovo dosta botova ne zna uradit a vi ste uradili perfektno i svaka čast još jednom. Priča kreće tako što sam uradio FS i krenuo sam na spavanje. Onda sam povukao FS i ponovo nešto izmišljao i radio kratke FS jer nisam znao kad ću tačno leći.

Onda šaljem novi kratki FS na svoj RU zbog slanja resursa na novu planetu (To me vjerovatno odalo jer tu planetu imate pod falangom). I tako kažem nakupilo se dosta toga. Opet moja neopreoznost i opuštenost nakon toliko godina komfornog igranja. Bio sam ja realno i više nego oprezan inače, ali opet nije mi se stvarno dalo slati mamce da kupe RU svako 20-30 minuta.

Zagledao se u YouTube, klikćem pregled i imam šta vidjeti haha. Ali stvarno takva je igra, neke sitnice odlučuju i svaka sekunda znači, Zašto sam povukao FS kad sam uradio? Zašto nisam povukao kratki FS prije kupljenja nevidljivog RU (Koji je bio vidljiv naravno nakon što ste ga napravili), zašto nisam slao mamce da kupe prije glavne flote? Mislim milion gluposti.

Da stvar bude gora ja skoro uvijek i povučem FS prije nego pokupi nevidljivi RU, to je navika iz starih dana. Naravno nekad ne stignem povući kao što nisam sinoć i eto desilo se šta se desilo. Kažem mnogo je faktora tih nekih sitnih uticalo ali šta da se radi. Mislim smiješno je malo kad znaš da ovo vratiš za 50-100 eura, toliko o tome na koliko je niske grane Ogame došao. Skinuli ste vjerovatno najstariju flotu na serveru. Flota datira još iz vremena uni 2 kad sam prvi na serveru došao do 100k bb :D

Nije mi žao flote kao flote i resursa, jer kao što rekoh u ovoj fazi igre se sve vrati jako lagano. Hvala bogu sjetio sam se pravit na vrijeme rudnike pa sad imam sasvim solidnu proizvodnju. Plus valjda tih 20% će mi se vratit i onda eto taj gubitak i nije neki. Ali osjećaj da je pala flota koja je građena prije toliko godina i skrivana od toliko dobrih igrača. To malo boli i krivo mi je, ali jbg nekad se moralo desiti, ako ne sad onda vjerovatno neki drugi put.

Prvi pad nakon valjda 18 godina i uni 9. Realno šokiralo me malo, nije svejedno kliknut pregled i vidjet da padaš u ručnoj za 2 minute haha :D
    Kako god, da ne davim sad sa glupostima. Ima se tu mnogo toga napisati ali manje više sve je rečeno. Odradili ste perfektno ono što ste zamislili i sve ostale stvari su vam se poklopile da bi rezultat bio takav kakav jest. Ruševine iz tog razloga nisam htio da diram iako sam imao sigurno nekih 40 minuta i mnogo materije na acc da pokupim veliku većinu. Bio sam baš u šoku i onako ne može čovjeku biti svejedno, tako da sam vruće glave odlučio da ne diram RU i to je to.

Sve u svemu uživajte u resursima, a ja nastavljam svoju igru bez flote koju sam bespotrebno vozao sve ove godine.

• Sub Fr i vidi se da si klasa...

Decki svaka cast... Suba je stvarno bilo nemoguce za uhvatit... napravili ste nemoguce GG

• tužno je samo što je kod njega trud trajao samo 3 4 dana , iskren FR pa opet

• 2 brbljivca okacena u istoj nedelji neprocenljivo, ostao jos jedan samo :) nisam znao da umete biti tako fini (izgleda samo kad ste s prave strane hofa) xD
    VGG njab
    Fr sta je to 100eura sad :)

• Sab je imao svoju rutinu ali ta rutina je bila na jebenoj razini i stvarno je pazio.

GG na HOFu, AZ je sada potvrdio da sve do sada nije bila slučajnost :thumbup:

Sab, sada lagnini FR, samo transportere i imat ces puno manje briga.

Mislio sam da ćes ostati zadnji na ovom uniju :). Toliko sam bio uvjeren da neces pasti.

• Naravno da je bespotrebna flota kad si njab. ;)

Zapravo toliko si loš da se ne mogu sjetiti riječi kojima bi to slikovito opisao. :thumbdown:

Brzo si promijenio ploču otkako si resetiran na tvorničke postavke. 8)
    Sada ćeš nestati sa mape kao Natikača. :evil:

Navikni se da te HOF bode u srce. <3

Dugo će se vrtiti na malim ekranima slika reseta. :whistling:

Haha kako je ovo smiješno kad ti Rentač ne smije slati paketiće za FR. 8o

GaZe je daleko najozbiljniji igrač od ovih kvazi "dinosaura", staviš njegov nick i u totalnom si fazonu!!!:thumbup:

Mislim da proklinju dan otkad su si namjestili Antares. :huh:

njab? Tko je sljedeći za namazat na šnitu kruha kao pekmez???

• GNUS

a šta se ti javljaš ?

Nema te nigdje, valjda godinama ne igraš, nakon što su te HiKovci poslali u groblje ^^^^^^

Pravi privremeni fotum ratnik, o igri nemaš pojma i sada si se došao kititi tudjim perijem

Očito su HiKovi ostavili u tebi duboki, snažan i bolan utisak pa ne možes drugačije 8)

Javi se kada se vratis ingame, ovako se samo sramotiš ^^

Još jednom GG A-Z

Sab FR, prestari smo za ovo :)

• hahah pade i ovo laprdalo koje osim sto je piskaralo po forumu, nista drugo nije napravilo

bar ja nisam vidio
    dvoja naveća usta ovog foruma pala u isto vrijeme lol :D

napad veliki GG, sprdaš se i meteš pod doslovno sa njima, samo nastavi tako
    obrana FR, sitno je ovo, ni blizu nije zasluzilo da natipkaš onakav roman :D

• Ne znam sto se svi pravimo da ne znamo gdje gnusic igra i kako :D pozdrav

napad gg

obrana fr

• hahah pade i ovo laprdalo koje osim sto je piskaralo po forumu, nista drugo nije napravilo

bar ja nisam vidio
    dvoja naveća usta ovog foruma pala u isto vrijeme lol :D

napad veliki GG, sprdaš se i meteš pod doslovno sa njima, samo nastavi tako
    obrana FR, sitno je ovo, ni blizu nije zasluzilo da natipkaš onakav roman :D

Apsolutno...sto bi tiki rekla "Gaze _AZ vam potuko 98,6 % saveza "^^^^

nadjem na discordu chat sa likom sto je igrao na Io..jedno 10 ak dana prije spajanja..ko gdje ide itd

frajer napisao ko sve pada od hikovaca ako odu na antares..gotovo da je pogodio redosljed.

odoh ga pitat za brojeve lota.

AZ kralju ..rucne , spy fly kompletan igrac bravo...za tebe sta god treba samo zovi!

Fr botini sabu i nek nastavi sa lajanjenjem na zvijezde..onaj gore roman ne vrijedi ni citat..kao neka finoca bla bla...ne pristaje ti!

sto bi rekao Bora corba "ostani djubre do kraja" ^^

6zQIzZ2Wx4ab

• GG FR a sta se ti javljas majke ti ? Nakon sto smo slali xy ticketa jer svi znaju da si ti CROWBAR u prijevodu pajseric al hajde neka te napadas po 60x po planetam ruseci solarce i puzavce i ofarma 50-100m ressa jer to je tvoj max AZ bar posta di je lupio nekom flotu a nezz sta si ti postao u zadnjih god ili 2? Ah da sjecam se...bio si na forumu al sa desne strane jer za drugu ni nisi nego bit u reciklerima al bitno da imas acc od mastercarda i vise jebga ipak je to bitno a valja nekad i znat napad poslat s vremena na vrijeme,jelda ?...rekoh ti ingame tvoj max je ovo gore sta sam i napisao FR Gnus

• VFR Sab.

Pobego grobaru s lopate...trauma ostaje vecna.

Evo kako padoh, skontah sta to dodje ko osecaj, i definitivno pad flote i manjak....sposobnosti nije ni za porediti.

Gnus je najveci slabic i folirant od igraca koji je ovuda prosao. Dokazano na IO.Klasicni nesposobnjakovic.

A-Z cestitke, dodatno jos jednom i za moj pad, ti imas...Gnus nema.

P.s. Panzer..."sto bi tiki rekla"...bome moram priznati deluje maaalo ko opsesija kad se procita,plakace ti Darkic, taman imao nastup na mom padu ^^^^^^

Usput,za sve one koji imaju zalbe na moje postove, iskreno zabole me.:*

[2.3.2018. 22:22:20] tiki: jesi najjaci

[2.3.2018. 22:22:38] tiki: sad je jasno ko je BROJ 1

[2.3.2018. 22:26:51] Rusko: hahahha

[2.3.2018. 22:27:01] Rusko: još ako baš pljunem u šake

[2.3.2018. 22:27:09] Rusko: pa krenem malo češljat okolo

• Kaže bost, da ga HiK nije podlo isključio, sada bi ih točno branio, pošto se sažalijeva na likovima koje pozna već 15+ godina, i koji su narasli ali nisu odrasli..

GG AZ rokaj "njabove"

Sub sviđa mi se kako ai poravnao brojke lijepo je za vidjet FR

Cuj kazes panzeru da je opsjednut jednom te spomene... Kolko ste puta vi mene😆😘

• Kako su glasni ovi sto ingame k.... ne sluze... Gnus najnesposobniji lik ikad na domeni balkana , igra 20 godina , nista nije uradio za to vrijeme, osim sto je ubacio pare u aparat i izvuko krompir :D

GG az i raylan

Sab nado sam se da ces kod mene u recce jednog dana :D, FR njabe!

• GG Az, od svih skalpova ovaj ti je najveci, poznajem saba nekih 25 godina, i znam kako je pazio na flotu.

A ovi ostali lajavci koji nista nisu uradili,bolje nek se pokriju i cute. Az se moze k.rcit ,a vi ostali u rupe. Pad kao pad,svi padnemo,ipak je ovo igrica, vecina nas igra na nasim izvornim ,to sto imamo druge prioritete u zivotu i ogame nam vise nije toliko vazan nego igramo zbog nostalgije je drugo.

gg, fr sab ovo nije nista

Edited once, last by Oppenheimer: Za takve stvari postoje tajnica i tamo lako pišeš takve stvari. LP ().